Vihreän energian investointien kova todellisuus

Vihreän energian investointien kova todellisuus

Vihreä energia on energiateollisuuden tulevaisuus. Ala kasvaa nopeasti, ja kysynnän odotetaan kolminkertaistuvan vuoteen 2030 mennessä. Siksi yhä useammat ihmiset haluavat investoida vihreään energiaan. Vihreän energian sijoitusmahdollisuuksia on tarjolla runsaasti, ja se näyttää olevan tavallisille ihmisille hyvä tapa ansaita hieman rahaa ja tehdä samalla jotain hyvää maailman hyväksi. Vihreään energiaan sijoittamisen taloudellinen todellisuus ei kuitenkaan ole aivan yhtä ruusuinen. Vihreään energiaan sijoittaminen voi tuntua tilanteelta, jossa kaikki voittavat: voit ansaita sijoituksellasi rahaa ja tehdä samalla jotain hyvää ympäristön hyväksi. Kuten mihin tahansa investointiin liittyy kuitenkin riskejä. Lue lisää ja tutustu joihinkin näistä riskeistä, jotta voit päättää, sopiiko vihreään energiaan sijoittaminen sinulle vai ei…

Vihreä energia on epävakaa markkina-alue

Vihreään energiaan sijoittaminen on paljon samanlaista kuin osakkeisiin sijoittaminen. Mutta toisin kuin osakkeisiin, vihreään energiaan sijoittamista ei säännellä kovinkaan paljon. Markkinat ovat erittäin epävakaat, ja petosten mahdollisuus on suuri. Monia sijoituksia tarjoavat luvattomat yritykset, jotka menevät konkurssiin ennen kuin ne maksavat sijoittajille takaisin. Ongelmana on, että kun olet maksanut ennakkomaksun, et voi juurikaan yrittää saada rahojasi takaisin. Tämä tarkoittaa, että markkinoiden epävakaus voi välittömästi asettaa sinut vaaraan menettää huomattavan summan rahaa. Tämän vuoksi kannattaa sijoittaa vain säänneltyihin vihreän energian sijoituksiin. Vain silloin voit olla varma, että yritys on laillinen ja että saat rahasi takaisin. Jos sijoitus ei ole säännelty, et voi olla varma, että saat rahasi takaisin. Sääntelemättömiä sijoituksia on paljon, joten ole hyvin varovainen valitessasi, mihin sijoitat rahasi.

Vihreän energian laitteisiin sijoittamisen riskit

Vaikka vihreän energian markkinat olisivat hyvät, ostamasi laitteet eivät välttämättä tuota odotettua energiaa. Aurinkopaneelit ja tuuliturbiinit hajoavat ajan mittaan, ja ne voivat tuottaa vähemmän energiaa ajan myötä. Tämä tarkoittaa, että investointisi arvo laskee ajan myötä. On myös olemassa riski, että äärimmäiset sääolot vahingoittavat laitteistoa, mikä voi vähentää sen tuotantoa entisestään. Vaikka laitteistosi toimisi hyvin normaaliolosuhteissa, on aina olemassa riski, että joku vahingoittaa sitä tahallaan. Esimerkiksi aurinkopaneelit voivat joutua sellaisten ihmisten kohteeksi, jotka eivät pidä niistä, koska ne ovat heidän mielestään silmiinpistäviä. On myös mahdollista, että ihmiset yrittävät varastaa laitteistosi tuottaman energian. Vihreän energian laitteisiin liittyy muitakin riskejä. Rahoituksen saaminen voi olla vaikeaa, jos haluat ostaa suuren määrän kerralla. Sinulla voi myös olla vaikeuksia löytää joku korjaamaan laitteesi, jos se hajoaa.

Aurinkopaneelien asentaminen ja huoltaminen ei ole helppoa.

Aurinkoenergia on yleisin vihreän energian muoto. Siinä käytetään aurinkopaneeleita muuttamaan auringonvalo energiaksi. Saatat luulla, että aurinkopaneelit on helppo asentaa ja huoltaa, mutta näin ei aina ole. Ensin on löydettävä oikea paikka niiden asentamiselle. Aurinkopaneelit tarvitsevat suoraa auringonvaloa, mutta niitä ei voi sijoittaa paikkaan, jossa ihmiset voivat nähdä ne. Muuten ne pilaavat näkymän. Ne on myös asennettava katolle, joka ei vuoda. Tämä voi olla haastavaa alueilla, joilla sataa paljon. Aurinkopaneelit liitetään yleensä sähköverkkoon. Voit kuitenkin käyttää niitä myös kodin laitteiden virransyöttöön, jos asennat akut ja invertterin. Aurinkopaneelit ovat kalliita, joten saatat tarvita rahoitusta niiden maksamiseen. Sinun on myös palkattava yritys asentamaan ne. Tämä voi maksaa tuhansia euroa ja kestää yleensä muutaman viikon.

Tuulivoimalat aiheuttavat vakavia meluongelmia

Tuulivoima voi olla hyvä tapa tuottaa sähköä. Tuulivoimaloihin sijoittaminen voi kuitenkin aiheuttaa vakavia meluongelmia. Jotkut tuulipuistojen lähellä asuvat ihmiset sanovat kuulevansa matalataajuista ääntä, joka on niin kovaa ja matalaa, että se voi olla haitallista heidän terveydelleen. Tutkijat eivät kuitenkaan tiedä, millaisia pitkän aikavälin vaikutuksia tällä niin sanotulla “infraäänellä” on. Tähän mennessä useimmat tutkimukset ovat osoittaneet, että se voi aiheuttaa ongelmia ihmisille, jotka ovat erityisen herkkiä melulle. Tuulivoimaloiden melua voidaan vähentää muutamalla tavalla. Tuulivoimalat voidaan rakentaa kauemmas kodeista ja kiinteistöistä. Tuulivoimaloiden ja ihmisten kotien väliin voi myös asentaa ääniesteet.

Sähköautot ovat edelleen uskomattoman kalliita

Vihreään energiaan sijoittaminen on loistava tapa auttaa ympäristöä, mutta se on myös loistava tapa menettää rahaa. Sähköautot ovat tästä hyvä esimerkki. Sähköautot ovat ympäristöystävällisempiä kuin tavalliset autot, mutta niiden käyttämä sähkö on saatava jostain. Sähköautojen määrän odotetaan kolminkertaistuvan vuoteen 2030 mennessä. Se tarkoittaa, että niiden käyttövoimaksi tarvitaan paljon uusia uusiutuvia energialähteitä. Suunnitelmissa on rakentaa aurinkovoimaloita ja tuulipuistoja tämän ylimääräisen sähkön tuottamiseksi. Ongelmana on kuitenkin se, että kestää vuosikymmeniä rakentaa riittävästi voimaloita, jotta kaikki liikenteessä olevat sähköautot saisivat virtaa. Jotkut yritykset investoivat nyt akkukäyttöisiin autoihin. Ongelmana on kuitenkin se, että nämä autot ovat edelleen uskomattoman kalliita. Jos lasket yhteen auton hinnan ja sen käyttämiseen tarvittavan sähkön, kulutat todennäköisesti lähes yhtä paljon rahaa kuin tavalliseen autoon.

Suuri alkuinvestointi lisää velkaantumisriskiä.

Jos vihreän energian tuotantolaitteita varten ostamasi laitteet hajoavat tai lakkaavat toimimasta, menetät rahaa. Jos et pysty tekemään korjauksia itse, joudut palkkaamaan korjaajan korjaamaan sen. Nämä korjaukset voivat tulla nopeasti hyvin kalliiksi. Sinun on myös otettava huomioon huoltokustannukset, jotka sinun on tehtävä säännöllisesti, jotta laitteesi toimisivat hyvin. Jos et tee näitä asioita, huomaat, että laitteesi lakkaa toimimasta, etkä voi ansaita sillä rahaa. Jos laitteesi hajoaa tai sitä on korjattava, saatat joutua velkaantumaan. Tämä johtuu siitä, että joudut maksamaan korjaukset rahoilla, jotka olet jo ansainnut. Jos haluat estää velkaantumisen, voit sijoittaa vähän kaikkeen. Näin voit vaihtaa johonkin muuhun, jos jokin vihreän energian laitteisto hajoaa tai muuttuu epäsuosituksi. Jos kuitenkin olet rahoittanut useita vihreän energian investointeja tai muita investointeja useilla lainoilla tai osamaksuilla maksat ehkä turhaa useita lainanhoitokuluja ja muita maksuja. Järjestelylaina voi olla järkevä vaihtoehto hillitsemään ylivelkaantumista. Järjestelylainan avulla voit niputtaa useat lainat ja osamaksut yhdeksiä isommaksi järjestelylainaksi. Näin säästät lainanhoitokuluissa ja usein saat myös pienemmän koron isommalla lainalle.

Johtopäätökset

Vihreään energiaan sijoittaminen on loistava tapa auttaa suojelemaan ympäristöä. On kuitenkin tärkeää olla tietoinen riskeistä, joita tämäntyyppisiin investointeihin liittyy. Vihreän energian markkinat ovat epävakaat, laitteet voivat rikkoutua ja rahoituksen löytäminen voi olla vaikeaa. Lisäksi aurinkopaneeleihin tai tuulivoimaloihin investoidessasi saatat joutua kohtaamaan vakavia meluongelmia ja korkeita kustannuksia. Jos olet valmis ottamaan nämä riskit, vihreä energia voi olla sinulle hyvä tulonlähde. Vihreään energiaan kannattaa kuitenkin sijoittaa vain, jos on valmistautunut siihen liittyviin riskeihin.